×
Home Nieuws Livescore

Simon van Duivenbooden keert terug naar Vitesse na tumultueus avontuur

Simon van Duivenbooden keert terug naar Vitesse na tumultueus avontuur
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 17:48 uur

Verrassende comeback van mysterieuze voetballer bij Nederlandse club

In een onverwachte wending is Simon van Duivenbooden teruggekeerd naar zijn voormalige club Vitesse. Na een kortstondig avontuur bij de Belgische club Patro Eisden, die in handen is van de excentrieke Amerikaan Coley Parry, is zijn huurcontract ontbonden. Echter, in Arnhem zal hij tot januari 2024 niet kunnen spelen.

De 21-jarige Van Duivenbooden maakte begin september de overstap naar Patro Eisden als huurling, waar hij eindelijk de kans kreeg om regelmatig speeltijd te krijgen. Deze deal werd mogelijk gemaakt door Parry, die nog altijd hoopt op goedkeuring om een vergelijkbare rol bij Vitesse te vervullen.

Helaas draaide het hele avontuur uit op een grote teleurstelling. Nauwelijks aangekomen bij zijn nieuwe club, weigerde Van Duivenbooden plotseling dienst en meldde hij zich om 'persoonlijke redenen' af. Tot grote verbijstering van zowel Patro als Vitesse, vertrok hij vervolgens uit Belgisch Limburg. De Gelderlander meldt dat Van Duivenbooden gedurende een periode 'onbereikbaar' was.

Nu is hij echter weer terug bij Vitesse, waar hij onder geen enkele omstandigheid terug zal keren naar België. Hoewel hij nog een contract heeft tot medio 2025, verbieden de UEFA-regels hem om tot begin volgend jaar wedstrijden te spelen. Een mysterieuze wending in het verhaal van deze talentvolle spits.