×
Home Nieuws Livescore

Nederlandse voetbaltalenten schitteren op prestigieuze lijst van The Guardian

Nederlandse voetbaltalenten schitteren op prestigieuze lijst van The Guardian
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 17:17 uur

The Guardian, een gerenommeerde internationale krant, heeft onlangs twee Nederlandse voetbaltalenten opgenomen in hun exclusieve lijst van zestig opkomende sterren. Deze lijst bevat alleen spelers die geboren zijn na het jaar 2006. De twee gelukkigen zijn Jorrel Hato, een veelbelovende verdediger van Ajax, en Tygo Land, een getalenteerde middenvelder van PSV. Wat deze jongens extra bijzonder maakt, is dat ze beiden slechts zeventien jaar oud zijn.

The Guardian is zeer positief over Jorrel Hato, die dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes is bij het momenteel worstelende Ajax. De krant prijst zijn fysieke kracht, snelheid en uitstekende opbouwkwaliteiten. Hato is al een vaste waarde in het eerste elftal en wordt door Daley Blind zelfs omschreven als een fantastische jongen die nooit klaagt.

Maar de lofzang van The Guardian gaat nog verder wanneer het gaat om Tygo Land. Deze jonge speler uit het noorden van Nederland, om precies te zijn Peize in Drenthe, wordt gezien als de nieuwe Arjen Robben. Hij wordt beschreven als een unieke speler, een schakel tussen verdediging en aanval. Zijn debuut heeft hij al gemaakt en hij wordt vergeleken met niemand minder dan Frenkie de Jong en Andrea Pirlo. Bij PSV wordt hij zelfs liefkozend "voetbalprofessor" genoemd.

Het is niet de eerste keer dat The Guardian Nederlandse talenten opneemt in hun lijst. In het verleden hebben onder andere Xavi Simons (RB Leipzig), Ryan Gravenberch (Liverpool), Myron Boadu (AS Monaco), Matthijs de Ligt (Bayern München) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord) de eer gehad. Vorig jaar stonden Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund) en Gabriël Misehouy (Ajax) op de lijst.

Het is duidelijk dat Nederland een broedplaats is voor voetbaltalent en dat deze jonge spelers de potentie hebben om uit te groeien tot internationale sterren. The Guardian erkent hun talent en plaatst hen in de schijnwerpers, waardoor ze nog meer motivatie krijgen om hun dromen na te jagen en de voetbalwereld te veroveren.