×
Home Livescore

Henk de Jong keert terug als trainer bij Cambuur

Henk de Jong keert terug als trainer bij Cambuur
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 14:33 uur

In een onverwachte wending van het lot is Henk de Jong teruggekeerd als trainer van SC Cambuur. Het leek alsof hij voorgoed afscheid had genomen van het trainerschap, maar het lot had andere plannen voor hem. De Leeuwarders hebben hem aangesteld als de opvolger van de ontslagen Sjors Ultee.

Voor de camera van ESPN reageert De Jong op zijn terugkeer: "Ik had nooit durven dromen dat ik weer de kans zou krijgen om trainer te zijn. Het is puur geluk dat een dokter mij benaderde en mijn leven heeft veranderd. Hij ontdekte dat zijn vrouw een cyste had, en tot mijn verbazing bleek ik dezelfde cyste te hebben. Dit heeft me in een compleet nieuwe richting gestuurd. Ik ben geopereerd in het Radboud ziekenhuis door dokter Van Lindert, en dat heeft mijn leven gered."

Nu is het aan De Jong om het tij te keren bij Cambuur, dat momenteel op de elfde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie. Op zijn eerste werkdag heeft de 59-jarige trainer meteen de touwtjes in handen genomen. "Als ik ergens voor ga, dan ga ik er volledig voor", verklaart hij vastberaden. "Natuurlijk moet ik ook oppassen dat ik niet te ver ga, maar er moet wel iets gebeuren. We moeten de situatie omdraaien."

Helaas heeft De Jong te maken met blessures en internationale verplichtingen, waardoor hij nog niet kan beschikken over een volledig fitte selectie. "Dat is een uitdaging waar ik mee te maken heb bij deze grote club, we hebben spelers die internationale verplichtingen hebben. We hebben een kleine groep, maar we moeten het er zondag mee doen. We gaan er vol voor."

Aanstaande zondag neemt Cambuur het op tegen NAC Breda in hun eigen stadion. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarin De Jong zijn stempel wil drukken en zijn terugkeer als trainer van Cambuur met een overwinning wil bekronen.