×
Home Nieuws Livescore

Denzel Dumfries: Van afgewezen talent tot internationale uitblinker

Denzel Dumfries: Van afgewezen talent tot internationale uitblinker
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 12:49 uur

Opkomende ster Dumfries bewijst critici het tegendeel

In een opmerkelijke wending heeft Denzel Dumfries alle twijfels over zijn toekomst in het voetbal weten weg te nemen. De jonge verdediger, die voorheen niet als een grote belofte werd gezien, heeft zichzelf bewezen met een vaste plek bij Internazionale en uitblinkende prestaties bij het Nederlands elftal. In een exclusief interview met het gerenommeerde dagblad Algemeen Dagblad, heeft Dumfries openhartig gesproken over zijn moeilijke start en hoe hij zich heeft weten op te werken.

Als tiener werd Dumfries afgewezen door zowel FC Dordrecht als Feyenoord, waardoor hij genoodzaakt was om bij Smitshoek te blijven spelen. Maup Martens, een voetbalanalist, heeft onlangs onthuld hoe deze situatie destijds verliep in een interview met De Volkskrant. "In 2018 was er niemand die interesse had om Dumfries over te nemen van Feyenoord. Op een gegeven moment moet je ook laten zien wat je voetballend waard bent, en dat was nog maar de vraag."

Dumfries kan niet ontkennen dat deze uitspraken hem destijds hebben geraakt. "Het was pijnlijk om openlijk te horen dat er twijfels waren over mijn kwaliteiten. Soms vroeg ik me af of mensen wel écht naar me keken. Ik las die opmerkingen destijds en vond het gewoon bizar. 'Ik moet het nog zien', werd er gezegd. Nou, kom maar eens kijken, zou ik nu zeggen. In de Champions League of bij het Nederlands elftal. Die ene opmerking, dat vond ik gewoon belachelijk om te lezen."

Met zijn sterke optredens heeft Dumfries bewezen dat hij wel degelijk een veelbelovende toekomst heeft in het voetbal. Zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid hebben hem gebracht waar hij nu is, en hij is vastbesloten om nog meer te laten zien. Dumfries heeft de critici het zwijgen opgelegd en bewijst keer op keer dat hij een naam is om rekening mee te houden.