×
Home Nieuws Livescore

Spanning stijgt: Australië, Indonesië, Maleisië en Singapore strijden om WK 2034

Spanning stijgt: Australië, Indonesië, Maleisië en Singapore strijden om WK 2034
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 10:24 uur

Het is nog lang niet zeker of het WK 2034 daadwerkelijk in Saudi-Arabië zal plaatsvinden. Er zijn namelijk nog drie andere landen die ook van plan zijn om een bid in te dienen voor het prestigieuze toernooi over elf jaar. Australië, Indonesië, Maleisië en Singapore hebben hun oog laten vallen op de organisatie van het evenement. Dit nieuws werd bevestigd door Erick Thohir, een bestuurder van de Indonesische voetbalbond, in een interview met de Sydney Morning Herald.

Hoewel het al bekend was dat Australië en Indonesië samen een bid overwogen, denken zij dat ze sterker staan met Maleisië en Singapore aan hun zijde. Thohir voorspelt dat de FIFA zal inzien dat het Midden-Oosten vorig jaar al de gastheer was van het WK in Qatar. Hij is ervan overtuigd dat de wereldvoetbalbond andere landen ook een kans zal geven.

In oktober moeten de geïnteresseerde landen hun officiële interesse kenbaar maken bij de FIFA. Saudi-Arabië heeft dit al eerder gedaan, aangezien het land ook al naast de organisatie van het WK 2030 greep. Volgens eerdere berichten heeft de FIFA de regels met betrekking tot de stadions versoepeld. In plaats van zeven stadions die al gebouwd moeten zijn, volstaat het nu dat het land er slechts vier heeft staan.