×
Home Nieuws Livescore

Japanse doelman Suzuki kiest voor Sint-Truiden in plaats van Man United

Japanse doelman Suzuki kiest voor Sint-Truiden in plaats van Man United
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 10:12 uur

Jonge Japanse doelman kiest voor Sint-Truiden in plaats van Manchester United

De Japanse doelman Zion Suzuki heeft ervoor gekozen om de interesse van Manchester United af te wijzen en in plaats daarvan te tekenen bij Sint-Truiden. De twintigjarige keeper zal voor één jaar op huurbasis naar België komen van het Japanse Urawa Red Diamonds.

Manchester United had Suzuki lange tijd op het oog als back-up voor de nieuwe eerste doelman André Onana. Met het vertrek van Nathan Bishop en David de Gea is de spoeling onder de lat dun geworden. De Spaanse keeper kon geen overeenstemming bereiken met United over contractverlenging, waardoor hij nu na 12 jaar transfervrij is. De Gea staat echter nog steeds in de belangstelling van grote clubs als Paris Saint-Germain, Bayern München en Sevilla.

Suzuki zal echter niet de tweede doelman achter Onana worden. De Japanse doelman wilde op zijn twintigste vooral speeltijd en daarom heeft hij het grote geld van United afgeslagen ten gunste van Sint-Truiden. De club had een voordeel omdat de eigenaren ook Japans zijn. Suzuki werd geboren in de Verenigde Staten, maar heeft inmiddels de Japanse nationaliteit. In de zomer van 2022 maakte hij ook zijn debuut voor het Japanse nationale elftal.

Zion Suzuki zal binnenkort te bewonderen zijn op het heilige gras van Sint-Truiden. De atletische doelman heeft gekozen voor STVV boven Man U. Meer informatie is te vinden op de website van STVV.