×
Home Nieuws Livescore

Onder de indruk: Feyenoord beter dan verwacht tegen Atlético

Onder de indruk: Feyenoord beter dan verwacht tegen Atlético
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 16:49 uur

Voormalig voetbaliconen Ruud Gullit en Marco van Basten waren diep onder de indruk van de prestaties van Feyenoord tijdens hun meest recente Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. In een exclusief interview met het programma Rondo van Ziggo Sport, deelden de heren hun bewondering voor de Rotterdamse club. Ondanks de nederlaag kreeg Feyenoord veel lof, zelfs van de analisten.

"Absoluut onterecht dat Feyenoord daar verloor", verklaarde Van Basten over de wedstrijd tegen Atlético Madrid. "Het was echt een beetje sneu. Ik vond Feyenoord tegen Atlético zelfs beter spelen dan tegen Celtic." Youri Mulder was het volledig eens met zijn tafelgenoot. "Ze speelden Atlético helemaal van de mat. Ze waren veel sterker. Feyenoord verdiende absoluut een staande ovatie, ik vond dat ze fantastisch speelden."

Gullit merkte ook op dat Atlético een heel andere speelstijl hanteerde. "Die ploeg speelde erg afwachtend. Het leek wel alsof ze enorm veel respect hadden voor Feyenoord. Daar speelden ze ook naar. Maar toen Atlético op voorsprong kwam, versnelden ze plotseling. Dat is iets waar ze erg goed in zijn. Het is ook een kwestie van ervaring, iets wat Atlético natuurlijk in overvloed heeft." Uiteindelijk won de Spaanse thuisploeg met 3-2 van Feyenoord.

Deze wedstrijd heeft duidelijk laten zien dat Feyenoord in staat is om op het hoogste niveau te concurreren. Ondanks de nederlaag hebben ze bewezen dat ze niet bang zijn om de strijd aan te gaan met gerenommeerde teams. De lof van Gullit en Van Basten is een bevestiging van de indrukwekkende prestaties van Feyenoord. Het is een veelbelovend teken voor de toekomst van de club.