×
Home Nieuws Livescore

Sparta-doelman Nick Olij trots op selectie Nederlands elftal

Sparta-doelman Nick Olij trots op selectie Nederlands elftal
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 12:49 uur

Sparta-keeper Nick Olij voelt zich vereerd dat hij is opgeroepen voor het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland. In een video van OnsOranje vertelt hij hierover.

"Tijdens de voorbereiding op de wedstrijd tegen PSV zag ik een paar mensen aan de zijlijn met hun duimen omhoog, en zo kwam ik er eigenlijk achter", vertelt Olij over het moment dat hij besefte dat hij deel uitmaakt van de definitieve selectie van Oranje. "Als kind keek ik altijd naar het Nederlands elftal. Je bent fan van je land en kijkt naar de wedstrijden die worden uitgezonden, en nu sta je er zelf."

Dat de 28-jarige doelman pas op latere leeftijd in beeld is gekomen bij het nationale team, maakt hem niet zoveel uit. "Je moet altijd blijven dromen en dit is het bewijs dat je op latere leeftijd ook iets moois kunt meemaken. Ik ben hier omdat ik op het veld goede prestaties heb geleverd, dus ik wil gewoon mezelf laten zien. Voor mij is het een enorme eer om voor je land uit te mogen komen. Ik denk niet dat er een grotere eer bestaat."