×
Home Nieuws Livescore

Royston Drenthe: Van lachen naar medelijden met Ajax

Royston Drenthe: Van lachen naar medelijden met Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 11:49 uur

Voormalig voetballer Royston Drenthe heeft zijn mening over Ajax drastisch veranderd en voelt nu medelijden met de club. Dit onthulde de oud-international tijdens een interview met Vandaag Inside. Ook hij ziet de chaos en ellende in de Johan Cruijff Arena.

"Zoals jullie weten, ben ik een trotse Feyenoorder en kom ik natuurlijk uit dat echte voetbalmilieu", begint Drenthe, die tegenwoordig actief is bij tweededivisionist Kozakken Boys. "In het begin vond ik het eigenlijk wel grappig om te zien wat er allemaal gebeurde bij Ajax. Maar nu begint er een gevoel van medelijden bij me op te komen."

Dit is een compleet nieuwe ervaring voor de geboren Rotterdammer, vervolgt hij. "We zijn gewend dat Ajax dominant is in de Nederlandse competitie en dat wij als Feyenoord-supporters altijd een beetje achter ze aan moeten hollen."

Volgens Drenthe zijn Feyenoord en PSV nu de favorieten voor de landstitel. "Natuurlijk hoop ik dat Feyenoord wint, maar als je kijkt naar hoe PSV het nu doet... Ze presteren goed. Pas na de onderlinge wedstrijden (op 3 december en 3 maart, red.) kunnen we echt iets zeggen."

Met zijn nieuwe perspectief op Ajax en zijn steun voor Feyenoord, laat Drenthe zien dat zelfs voormalige spelers hun mening kunnen herzien en nieuwe inzichten kunnen krijgen. Het belooft een spannend seizoen te worden in de Nederlandse voetbalcompetitie.