×
Home Nieuws Livescore

FIFA past regels aan: Saudi-Arabië klaar voor WK 2034

FIFA past regels aan: Saudi-Arabië klaar voor WK 2034
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 10:09 uur

WK 2034: FIFA en Saudi-Arabië slaan handen ineen voor groots voetbalevenement

In een verrassende wending heeft de FIFA besloten om Saudi-Arabië tegemoet te komen in hun streven om het WK 2034 te organiseren. Hoewel de definitieve toewijzing van het toernooi nog niet heeft plaatsgevonden, lijkt de wereldvoetbalbond nu al de weg vrij te maken voor het Midden-Oosterse land.

Alle signalen wijzen erop dat Saudi-Arabië de gastheer zal zijn van het WK 2034. Wat deze mogelijkheid nog aannemelijker maakt, is het feit dat de FIFA de stadionvereisten heeft aangepast om aan de wensen van het land te voldoen. Voor het WK 2030 waren er nog zeven bestaande stadions nodig, maar voor het toernooi in 2034 zijn er slechts vier vereist, zo meldt The Guardian. Dit sluit perfect aan bij de plannen van Saudi-Arabië.

Het land beschikt momenteel over precies vier stadions die voldoen aan de minimale capaciteitseisen van de FIFA, met elk 40.000 zitplaatsen. Twee van deze stadions bevinden zich in Riyadh en worden momenteel gemoderniseerd voor de Azië Cup in 2027. Daarnaast is er één stadion in Jeddah en één in Dammam, waarvan de bouw vorige maand is gestart. Opvallend genoeg heeft de FIFA nieuwe richtlijnen geïntroduceerd, waardoor stadions die momenteel in aanbouw zijn, ook meetellen als bestaande stadions.

"Een van de redenen achter deze nieuwe richtlijn is de ruimere tijd die het organiserende land heeft tot aan het toernooi", aldus een woordvoerder van de FIFA tegenover een Engels medium. De voetbalbond streeft ernaar om tijdens het WK 2034 veertien stadions te hebben, elk met een minimumcapaciteit van 40.000 zitplaatsen. Dit betekent dat Saudi-Arabië nog tien stadions zal moeten bouwen om aan deze eis te voldoen.

Met deze ontwikkelingen lijkt het WK 2034 steeds dichterbij te komen voor Saudi-Arabië. De FIFA en het land slaan de handen ineen om een groots voetbalevenement neer te zetten. Het belooft een unieke en spectaculaire ervaring te worden, waarbij Saudi-Arabië zichzelf op de kaart zal zetten als een voetbalnatie van formaat.