×
Home Livescore

Ten Hag worstelt bij Manchester United, Meulensteen ziet problemen

Ten Hag worstelt bij Manchester United, Meulensteen ziet problemen
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 09:33 uur

Manchester United in de problemen: Ten Hag zoekt naar oplossingen

Het gaat niet goed met Manchester United en dat is ook René Meulensteen niet ontgaan. De voormalige rechterhand van Sir Alex Ferguson op Old Trafford heeft zijn gedachten laten gaan over de zwakke start van The Mancunians dit seizoen.

Na acht competitiewedstrijden staat United op een teleurstellende tiende plaats in de Premier League en ook de eerste twee Champions League-wedstrijden gingen verloren. De vele blessures en problemen rondom Antony en Jadon Sancho maken het er niet makkelijker op voor Erik ten Hag. "Daarnaast heeft United bepaalde tekortkomingen", aldus Meulensteen in een interview met ESPN. De assistent-bondscoach van Australië wijst met name naar Raphaël Varane. "Hij kan het tempo niet bijbenen. De Premier League is simpelweg te dynamisch."

"Alles gaat daar met honderd kilometer per uur. Dat is het grote probleem op het middenveld. Er is geen energie en daardoor komt de verdediging in de problemen", legt Meulensteen uit. Hij denkt dat Ten Hag met United hetzelfde spel wil spelen als hij met Ajax deed. André Onana, met wie Ten Hag eerder samenwerkte in Amsterdam, is naar Manchester gekomen. "Hij kan een extra speler zijn in de opbouw. Maar tegen dit soort fouten valt niet te coachen", verwijst Meulensteen naar enkele blunders van de Kameroener.

Meulensteen betwijfelt of het huidige United de speelstijl die Ten Hag voor ogen heeft onder de knie kan krijgen. "Hij wil hoog druk zetten, met veel intensiteit. Net als bij Ajax. Maar hij heeft niet de spelers met de juiste mentaliteit. Casemiro kan bijvoorbeeld helemaal niet hetzelfde werk leveren. Ten Hag heeft een bepaalde overtuiging over hoe hij wil spelen, maar hij moet manieren vinden om daar te komen."