×
Home Nieuws Livescore

Perez twijfelt aan Blind als tussenpaus voor Ajax

Perez twijfelt aan Blind als tussenpaus voor Ajax
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 08:33 uur

In een recente uitzending van Voetbalpraat op ESPN werd er uitgebreid gediscussieerd over de mogelijke opvolger van trainer Maurice Steijn bij Ajax. Opvallend genoeg is voormalig middenvelder Kenneth Perez geen voorstander van Danny Blind als tussenpaus voor de club. Hij twijfelt aan de capaciteiten van Blind als hoofdtrainer.

Perez, die tegenwoordig vooral bekend is als analist, geeft toe dat hij geniet van Blind's analyses. Hij erkent dat Blind veel kennis heeft en veel heeft geleerd van zijn tijd onder Louis van Gaal. Echter, volgens Perez ontbreekt er iets essentieels bij Blind als het aankomt op het leiden van een team. "Je moet een groep ergens naartoe kunnen brengen. Theoretisch gezien is Blind geweldig, maar als hoofdtrainer gaat het niet alleen om tactiek en voetbalvisie. Het gaat ook om het motiveren van spelers en ze laten geloven in een bepaalde visie. Ik betwijfel of Blind daartoe in staat is", aldus Perez.

Het is niet de eerste keer dat Blind in een leidinggevende rol bij Ajax heeft gestaan. Tussen 2005 en 2006 was hij al eens hoofdtrainer van de club. Daarnaast heeft hij ook zeventien wedstrijden als bondscoach van het Nederlands elftal op zijn naam staan. Echter, na zijn spelerscarrière heeft Blind voornamelijk als assistent-trainer gewerkt of andere functies binnen de Amsterdamse club bekleed.

De discussie over wie de ideale tussenpaus zou zijn voor Ajax blijft dus voortduren. Terwijl sommigen Blind als een geschikte kandidaat zien, twijfelt Perez aan zijn capaciteiten als hoofdtrainer. Het is afwachten wie uiteindelijk de verantwoordelijkheid krijgt om Ajax door deze overgangsperiode te leiden.