×
Home Nieuws Livescore

Ajax-talent Taylor: Van debutant naar volwassen sterkhouder

Ajax-talent Taylor: Van debutant naar volwassen sterkhouder
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 07:49 uur

Ajax-talent Kenneth Taylor heeft onlangs openlijk toegegeven dat hij in een razendsnel tempo is uitgegroeid tot een volwassen man. Slechts enkele maanden geleden maakte hij zijn debuut op het wereldkampioenschap met het Nederlands elftal, maar nu heeft hij zijn plek veroverd bij Jong Oranje en speelt hij voor Ajax, dat momenteel op de zestiende plaats staat in de Eredivisie.

In een interview met het Algemeen Dagblad sprak Taylor over zijn snelle ontwikkeling. "Het is als een spoedcursus volwassen worden", zei hij. "Hoewel het op dit moment niet makkelijk is, maakt dit soort ervaringen me sterker en beter. Het is zware bagage, maar ik ben jong en ik draag het met me mee. Ik probeer er positief naar te kijken."

De middenvelder gaf toe dat het fijn is om even weg te zijn van de negatieve sfeer bij Ajax en zich te kunnen richten op Jong Oranje. "Als team proberen we echt uit deze slechte reeks te komen, maar het is zo frustrerend dat het nog niet is gelukt. Soms is het dan prettig om even ergens anders te zijn."

Taylor sprak ook over zijn verlangen om weer te winnen en in een positieve flow te komen. "Pas dan kunnen we echt een omslag maken. Dan verandert de sfeer en gaan dingen weer vanzelf. Dat is ontzettend belangrijk. Het is echt bizar dat we nu praten over degradatie", aldus de jonge middenvelder. Bij Jong Oranje staat het clubvoetbal even niet centraal. "Hier draait het niet om individuele prestaties, maar om het team. We zijn één geheel en gaan er samen voor."

Met zijn eerlijke woorden laat Taylor zien dat hij niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten volwassen is geworden. Zijn positieve instelling en vastberadenheid om te blijven groeien, maken hem een waardevolle speler voor zowel Ajax als Jong Oranje.