×
Home Nieuws Livescore

Kenneth Perez geschokt door doods Ajax, Steijn onder druk

Kenneth Perez geschokt door doods Ajax, Steijn onder druk
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 07:09 uur

Trainer Maurice Steijn van Ajax staat flink onder druk, zo begrijpt Kenneth Perez maar al te goed. Als ESPN-analist schrok hij behoorlijk van wat hij afgelopen zondagmiddag zag tijdens de wedstrijd tegen AZ (1-2).

Ajax verloor op eigen terrein van AZ en bevindt zich, met nog twee wedstrijden te gaan, in de gevarenzone van degradatie. "Het is duidelijk dat Steijn zwaar onder druk staat", aldus Perez bij Voetbalpraat. "Als je ziet hoe ze spelen, is dat bijna onvermijdelijk. Als je een team wilt zien dat totaal geen leven in zich heeft: dit is het." Perez was echter wel positief verrast door één aspect tijdens de wedstrijd tegen AZ. "Als het zo slecht gaat, zoek je naar iets wat enigszins lijkt op iets. Ze kregen minder dan twintig kansen tegen. Dat was een verbeterpunt."

"AZ ging mee in het bedroevende niveau van de wedstrijd", vervolgde Perez, die zeer kritisch was over het arbeidsethos van de spelers van Ajax. "Als je ziet wat er op het veld gebeurt, hoe ze rondlopen... Het is echt angstaanjagend om naar te kijken." Volgens Perez is het gerechtvaardigd om Steijn met een beschuldigende vinger te wijzen. "Je kunt zeggen dat de spelers het niet begrijpen, maar de trainer bepaalt wat de norm is. Daar is absoluut niets van terug te zien. Echt helemaal niets."