×
Home Livescore

Gullit hoopt op Schouten in Oranje, Ajax-fans teleurgesteld

Gullit hoopt op Schouten in Oranje, Ajax-fans teleurgesteld
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 23:48 uur

Voormalig voetbalicoon Ruud Gullit heeft zijn bewondering uitgesproken voor de talentvolle Jerdy Schouten. Gullit, die bekend staat om zijn liefde voor het Nederlands elftal, hoopt dat de middenvelder van PSV binnenkort een uitnodiging ontvangt voor het nationale team. Dit terwijl hij zich terdege bewust is van de verlangens van de Ajax-fans, die Schouten maar wat graag naar Amsterdam hadden zien komen.

Tijdens een levendige discussie bij het programma Rondo kwam de naam van Schouten ter sprake. De jonge voetballer verruilde afgelopen zomer Bologna voor PSV, wat bij de Ajax-supporters de nodige vraagtekens opriep. "De fans van Ajax hadden hem er heel graag bij gehad", onthulde Gullit. "Ze vragen zich allemaal af: waarom hebben wij hem niet?"

Gullit liet vervolgens weten dat hij een grote bewonderaar is van Schouten, die tot op heden nog niet is opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Ik hoop dat hij binnenkort zijn debuut mag maken. Hij presteert namelijk uitstekend: als je net bij PSV bent gekomen en zonder enige moeite als laatste man kunt spelen... Wat opvalt aan hem, is dat hij altijd vooruit denkt. Zijn kans bij Oranje kan nog komen."