×
Home Livescore

Josip Sutalo lijdt aan ernstige heimwee bij Ajax

Josip Sutalo lijdt aan ernstige heimwee bij Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 21:24 uur

Volgens een opvallend nieuwtje van voormalig Ajax-speler Andy van der Meijde kampt Josip Sutalo met een ernstig geval van heimwee bij de Amsterdamse club. De Kroatische verdediger, die afgelopen zomer met veel tamtam werd binnengehaald, schijnt volgens Van der Meijde geen enkel contact te hebben met zijn teamgenoten en praat met niemand in Amsterdam.

Sutalo, die voor een bedrag van ruim twintig miljoen euro werd overgenomen van Dinamo Zagreb, heeft tot nu toe nog niet kunnen overtuigen in de Johan Cruijff Arena. Van der Meijde, die eerder al meldde dat Ajax een onderzoek startte naar de toenmalige directeur Sven Mislintat, onthult nu dat Sutalo ernstig lijdt onder zijn heimwee. "Hij wil eigenlijk gewoon terug. Hij vermijdt elk contact en weigert om sociale activiteiten te ondernemen met anderen. Dat is natuurlijk erg moeilijk voor zo'n jongen", aldus Van der Meijde. Tafelgenoot Dick Advocaat is duidelijk: als dit waar is, kan Ajax beter afscheid nemen van Sutalo. "Dan moeten ze kijken wat ze ervoor terug kunnen krijgen. Je kunt zo toch niet doorgaan?"

Afgelopen zondag ontbrak Sutalo in de wedstrijd tegen AZ. Hij meldde zich af met rugklachten, maar inmiddels heeft hij zich gewoon bij het Kroatische nationale team gevoegd. Op maandag stond hij alweer op het trainingsveld.