×
Home Nieuws Livescore

Jong Oranje kampt met personele problemen: wijzigingen in selectie

Jong Oranje kampt met personele problemen: wijzigingen in selectie
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 17:49 uur

Niet alleen de bondscoach van het Nederlands elftal, Ronald Koeman, heeft te maken met personele problemen, maar ook Jong Oranje ondervindt wat wijzigingen. Op maandag moest Rav van den Berg zich terugtrekken vanwege een blessure bij het team van Michael Reiziger, en Ian Maatsen is doorgeschoven naar het Nederlands elftal. Neraysho Kasanwirjo en Julian Baas zijn opgeroepen als vervangers.

Voor Baas is dit de eerste keer dat hij zich mag aansluiten bij Jong Oranje. De 21-jarige middenvelder is dit seizoen opnieuw een vaste basisspeler bij het verrassend goed presterende Excelsior. Hoewel Baas dit seizoen nog geen doelpunt of assist heeft gegeven, is hij toch erg belangrijk voor het team van trainer Marinus Dijkhuizen. Neraysho Kasanwirjo speelt voor het Oostenrijkse Rapid Wien.

Maatsen schuift door naar het Nederlands elftal als vervanger van Steven Berghuis. De verdediger van Chelsea werd als laatste toegevoegd aan de groep na een reeks blessures bij het eerste team. Berghuis voegt zich bij Noa Lang, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Mark Flekken, Sven Botman, Teun Koopmeiners en Memphis Depay. Van den Berg keerde geblesseerd terug van zijn team Middlesbrough. Jong Oranje neemt het deze interlandperiode op tegen de leeftijdsgenoten van Georgië en Gibraltar in de kwalificatie voor het EK.

Twee wijzigingen in de #JongOranje selectie. 🔄 Neraysho Kasanwirjo en Julian Baas vervangen Ian Maatsen (Oranje) en Rav van den Berg (blessure). #TheNextUp #NothingLikeOranje https://t.co/GNGsw9fUNU

— OnsOranje (@OnsOranje) 9 oktober 2023