×
Home Nieuws Livescore

Quilindschy Hartman verdient vaste linksback positie Oranje, volgens Perez

Quilindschy Hartman verdient vaste linksback positie Oranje, volgens Perez
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 16:09 uur

Voormalig voetballer Kenneth Perez heeft zijn verbazing geuit over de keuze van bondscoach Ronald Koeman om Quilindschy Hartman niet als vaste linksback van het Nederlands elftal aan te stellen. Hartman, die vorig seizoen doorbrak bij Feyenoord, heeft zich inmiddels onmisbaar gemaakt in het basiselftal.

Na een uitstekende wedstrijd tegen Atlético Madrid in Spanje en een indrukwekkend optreden tegen PEC Zwolle, is Perez van mening dat Hartman grote stappen heeft gezet dit seizoen. Hij vraagt zich dan ook af waarom de jonge vleugelverdediger niet gewoon de linksback van Oranje is. "Waarom is dat niet gewoon een vanzelfsprekendheid?", aldus Perez, die tegenwoordig als analist werkzaam is bij ESPN.

Hoewel Hartman al wel deel uitmaakte van de selectie van het Nederlands elftal, heeft hij nog geen debuut gemaakt. Dit zou echter kunnen veranderen tijdens de aankomende interlandperiode, waarin Frankrijk en Griekenland de tegenstanders zijn. Perez is ervan overtuigd dat Koeman positief verrast zal zijn door Hartmans optreden tegen Atlético. "Dat is het effect van de Champions League. Als je op dat niveau presteert, dan kijkt een bondscoach toch anders naar je. Dat is natuurlijk wel iets anders dan tegen PEC Zwolle, RKC, of andere clubs. Woensdag vond ik hem echt fantastisch."

Aanstaande vrijdag speelt het Nederlands elftal een thuiswedstrijd tegen Frankrijk. Koeman heeft meerdere spelers opgeroepen die als linksback kunnen spelen, waaronder Hartman, Ian Maatsen, Nathan Aké en Daley Blind.