×
Home Livescore

Frankrijk's verdediging getroffen door blessures voor EK-kwalificatieduel met Nederland

Frankrijk's verdediging getroffen door blessures voor EK-kwalificatieduel met Nederland
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 13:09 uur

Het Franse nationale voetbalteam heeft te maken met een flinke tegenslag in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel tegen Nederland. Bondscoach Didier Deschamps zal vrijdag in de Johan Cruijff Arena geen beroep kunnen doen op William Saliba en Jules Koundé.

Volgens bronnen, waaronder RMC Sport, heeft Les Bleus grote problemen in de verdediging. Koundé raakte zondagavond geblesseerd aan zijn knie tijdens een wedstrijd van FC Barcelona tegen Granada (2-2). Hij moest kort voor rust worden vervangen. Normaal gesproken is Koundé de eerste keuze als rechtsback voor het Franse team. Deschamps heeft echter nog twee andere opties, namelijk Jonathan Clauss en Benjamin Pavard.

Ook in het centrum van de verdediging heeft Deschamps de nodige zorgen. Saliba speelde zondag nog mee in de Premier League-topper tussen Arsenal en Manchester City, maar heeft daar niet ongeschonden uit kunnen komen. Hij heeft zich ook afgemeld voor de EK-kwalificatieduels tegen Nederland en Schotland. Deschamps heeft nu Jean-Clair Todibo en Axel Disasi opgeroepen als vervangers.

Het is duidelijk dat de blessures een flinke domper zijn voor het Franse team. Deschamps zal nu moeten improviseren en hopen dat zijn alternatieven de klus kunnen klaren tegen Nederland. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden, waarbij beide teams er alles aan zullen doen om de overwinning binnen te slepen.