×
Home Nieuws Livescore

Steven Berghuis afwezig bij Oranje, Ian Maatsen als vervanger

Steven Berghuis afwezig bij Oranje, Ian Maatsen als vervanger
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 12:17 uur

Nieuwe vervanger voor geblesseerde Berghuis bij Nederlands elftal

In een verrassende wending heeft Steven Berghuis zich moeten afmelden voor het Nederlands elftal. Dit nieuws werd vandaag bekendgemaakt door de KNVB. Bondscoach Ronald Koeman heeft besloten om Ian Maatsen op te roepen als vervanger voor Berghuis.

Berghuis was al afwezig bij Ajax tijdens de wedstrijd tegen AZ van afgelopen zondag vanwege een blessure. Het blijkt nu dat de spelmaker niet fit genoeg is om deel te nemen aan de EK-kwalificatieduels tegen Frankrijk en Griekenland. Als gevolg van de afwezigheid van Berghuis zal Maatsen zich maandagmiddag bij het trainingskamp van Oranje voegen. De linksback komt over van Jong Oranje.

Maatsen heeft dit seizoen voornamelijk op de reservebank gezeten bij Chelsea, maar manager Mauricio Pochettino heeft al meerdere malen zijn lof uitgesproken over de veelzijdigheid van de 21-jarige verdediger. Hij heeft dit seizoen ook gespeeld als rechtsbuiten en aanvallende middenvelder.

Voor Koeman is het uitvallen van Berghuis een nieuwe tegenslag. Eerder moest onder andere Noa Lang zich al afmelden, waardoor Calvin Stengs werd opgeroepen. Daarnaast kan de bondscoach ook geen beroep doen op spelers als Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt en Jurriën Timber voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

Er is ook nog onzekerheid over de inzetbaarheid van Teun Koopmeiners. De middenvelder van Atalanta zal wel naar Zeist komen, maar er zal nog onderzoek moeten plaatsvinden om te bepalen of hij wedstrijdfit is.