×
Home Nieuws Livescore

Hugo Borst betreurt harde woorden over Ajax in column

Hugo Borst betreurt harde woorden over Ajax in column
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 11:33 uur

In een opmerkelijke column in het Algemeen Dagblad uit Hugo Borst zijn 'medelijden' met Ajax. De bekende journalist richtte zijn kritiek vooral op Jakov Medic tijdens de wedstrijd tegen AZ (1-2), maar hij betreurt nu zijn keuze van woorden.

"Ik hoorde mezelf in de tweede helft beweren dat de Kroaat er geen ene tyfus van kan. Beter was geweest om netjes te zeggen dat de beste man bijna altijd de bal breed en terug speelde en, als hij eens indribbelde of een pass gaf, het er belachelijk of hopeloos uitzag," laat Borst weten. "Medic kan niet verdedigen, hij kan niet opbouwen, hij kan niet voetballen. Het is verdacht dat Ajax deze speler heeft gekocht."

Borst voelt zich inmiddels wat ongemakkelijk bij de situatie bij Ajax. De ploeg van coach Maurice Steijn beleeft namelijk de slechtste seizoensstart ooit en staat momenteel op de zestiende plaats, onder de degradatiestreep. "Ik ken veel mensen die genieten van de nieuwe status van Ajax. Die van een stelletje verliezers. Deze Rotterdammer betrapte zichzelf vóór Ajax-AZ op een gevoel van medeleven. Of moet ik zeggen: medelijden?"

"Ik hoopte enorm dat Ajax zou winnen," vervolgt Borst. "Een Eredivisie zonder een dominant Ajax is gewoon niet leuk. Het voelt alsof je hond is weggelopen. Ik heb zin om foto's van Ajax op lantarenpalen te plakken. 'Kwijt!' En dan je telefoonnummer erbij. Hopelijk belt er iemand. 'Ik heb Ajax gevonden'."