×
Home Nieuws Livescore

PSV en Feyenoord in spannende titelstrijd Eredivisie, AZ en FC Twente volgen op de voet

PSV en Feyenoord in spannende titelstrijd Eredivisie, AZ en FC Twente volgen op de voet
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 11:17 uur

De strijd om de titel in de Eredivisie lijkt dit seizoen een spannende tweestrijd te worden tussen twee topclubs, namelijk PSV en Feyenoord. Hoewel AZ en FC Twente ook goed meedoen, lijken zij voorlopig nog gelijke tred te houden. Kenneth Perez, voetbalanalist, heeft de formaties van beide clubs onder de loep genomen en zijn bevindingen zijn interessant.

Tot nu toe hebben PSV en Feyenoord slechts één keer tegenover elkaar gestaan, tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal in augustus. Destijds wist Feyenoord met 1-0 te winnen dankzij een doelpunt van Noa Lang. Wie op dit moment de beste papieren heeft voor het kampioenschap, is volgens Perez lastig te zeggen.

Perez is van mening dat PSV individueel betere spelers heeft, spelers die wedstrijden kunnen beslissen, zelfs als ze niet in topvorm zijn. Feyenoord daarentegen, vindt hij tactisch sterker dan PSV. Vooral de wedstrijd tegen Atlético Madrid heeft indruk op hem gemaakt. Hij prijst de spelers voor hun uitstekende voorbereiding en tactisch inzicht, en geeft een compliment aan trainer Arne Slot.

De voormalige speler van AZ, Ajax en PSV benadrukt het grote verschil tussen de twee clubs. Volgens hem is PSV een "one-trick pony", een club die op één manier speelt en daarop vertrouwt. Als ze niet goed spelen, hopen ze dat iemand de wedstrijd kan beslissen. Feyenoord daarentegen, kan zich tactisch beter wapenen tegen sterkere tegenstanders.

Perez haalt het Champions League-duel van PSV met Sevilla aan als voorbeeld. Hij had verwacht dat PSV meer zou laten zien tegen een middenmoter uit Spanje. Maar als het gaat om de competitie, denkt hij dat de punten die Feyenoord aan het begin van het seizoen heeft verloren, hen duur kunnen komen te staan.

Op dit moment heeft PSV vier punten meer dan de regerend landskampioen Feyenoord, die nog foutloos is. Op 3 december zullen de twee concurrenten voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar staan in De Kuip. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarin veel op het spel staat.