×
Home Nieuws Livescore

Ajax in diepe crisis: wereldwijd verbazing over vrije val

Ajax in diepe crisis: wereldwijd verbazing over vrije val
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 10:57 uur

De Johan Cruijff Arena staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling, maar niet om de gebruikelijke redenen. Het nieuws van de diepe crisis bij Ajax heeft zich als een lopend vuurtje verspreid over de hele wereld. Van Spanje tot Duitsland, van België tot Engeland, iedereen volgt met toenemende verbazing de vrije val van de Amsterdamse club.

Na de nederlaag tegen AZ op zondag is Ajax afgezakt naar de zestiende plaats in de Eredivisie. Dit betekent dat ze officieel de slechtste seizoenstart in de geschiedenis van de club hebben beleefd. Het Spaanse Mundo Deportivo kan het bijna niet geloven en kopt vol ongeloof: "Eén punt verwijderd van de degradatiezone!" Marca uit Spanje spreekt zelfs van een 'ongekende crisis' en constateert dat Ajax het dieptepunt heeft bereikt. Ze kunnen in Amsterdam maar geen oplossing vinden voor de problemen.

Ook in Duitsland wordt er geschreven over de malaise bij Ajax. Het Duitse 90 Plus spreekt van 'eindeloze onrust' en merkt op dat de naam Ajax normaal gesproken geassocieerd wordt met traditie in het wereldvoetbal. Maar op dit moment is er weinig over van de pracht van weleer.

Het Laatste Nieuws uit België is eveneens geschokt door de situatie en schrijft: "Ai ai Ajax. De crisis is compleet." De zestiende plaats is volgens hen 'Ajax-onwaardig'. Ze wijzen met een beschuldigende vinger naar trainer Maurice Steijn, wiens dagen bij de club geteld lijken te zijn. Het Nieuwsblad constateert dat het bergafwaarts blijft gaan met Ajax en kopt: "Ajax is in dezelfde situatie en verliest ook thuis van AZ."

Het Britse talkSPORT concludeert dat Ajax officieel in 'full crisis mode' verkeert. De eens zo onverslaanbare Amsterdamse giganten bevinden zich nu in de degradatiezone van de Eredivisie met slechts vijf punten uit hun eerste zes wedstrijden. Het loopt volledig uit de hand en zelfs Louis van Gaal zal niet blij zijn met deze situatie.