×
Home Livescore

Bazoer triomfeert tegen Ajax en vindt zijn plek bij AZ

Bazoer triomfeert tegen Ajax en vindt zijn plek bij AZ
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 08:09 uur

Voetballer Riechedly Bazoer kan met een glimlach terugkijken op het recente duel dat hij met zijn team speelde in het indrukwekkende Johan Cruijff ArenA, tegen niemand minder dan Ajax. In deze confrontatie met zijn voormalige club stond Bazoer centraal achterin en behaalde zijn team een glorieuze overwinning van 1-2. Het is opmerkelijk dat AZ Bazoer heeft klaargestoomd voor deze clash met Ajax, zoals De Telegraaf meldt.

AZ-trainer Pascal Jansen deelde zijn gedachten over Bazoer en zei: "De afgelopen twee dagen was het afwachten of er een reactie zou komen. Als die er niet was, zou hij spelen." Jansen voegde eraan toe: "Riechedly is momenteel in topvorm en van groot belang. Vandaag heb je weer kunnen zien wat hij kan." Bazoer had een moeilijk debuutseizoen, maar na het vertrek van Sam Beukema en enkele blessures in de achterhoede lijkt hij nu zijn plek te hebben gevonden.

"Ik kwam vorig jaar naar AZ met de intentie om te spelen. Maar ik kwam van ver en het team was al lang in voorbereiding. De spelers stonden al op hun posities en deden het goed. Er was geen reden om te wisselen. Ik moest geduld hebben. Dat was niet altijd makkelijk, maar het teambelang staat voorop", aldus Bazoer. Hoewel Bazoer oorspronkelijk werd aangetrokken voor het middenveld, staat hij nu stevig in de verdediging. "Ik weet niet of je het verrassend kunt noemen, ik heb ook bij Vitesse en in de jeugd van PSV in de achterhoede gestaan. Ik weet wat er van mij wordt verwacht, ook al was het nieuw om met vier verdedigers te spelen."