×
Home Nieuws Livescore

Barcelona ontsnapt aan eerste nederlaag en wonderkind schrijft geschiedenis

Barcelona ontsnapt aan eerste nederlaag en wonderkind schrijft geschiedenis
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 23:17 uur

In een spannende wedstrijd tegen Granada wist FC Barcelona, ondanks het ontbreken van de geblesseerde Frenkie de Jong, een punt uit het vuur te slepen. Het leek er even op dat de Catalanen op weg waren naar hun eerste nederlaag van het seizoen, maar ze wisten stand te houden en een gelijkspel te behalen.

De avond begon echter niet goed voor Barcelona. Slechts zeventien seconden na de aftrap leed Gavi balverlies, waardoor Granada snel kon scoren. Bryan Zaragoza bleef koel en zette de thuisploeg op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Zaragoza zelfs de voorsprong met een geweldige actie en een punter.

Barcelona moest dus op zoek naar de aansluitingstreffer en vond deze in de vorm van het jonge talent Lamine Yamal. Met zijn doelpunt schreef Yamal geschiedenis, aangezien hij met zijn zestien jaar en 87 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit werd in La Liga. Na het doelpunt bleef Barcelona dominant en dwong Granada tot verdedigen.

Naarmate de wedstrijd vorderde, zette Barcelona steeds meer druk. Vlak voor het einde van de wedstrijd resulteerde dit in de gelijkmaker. Sergi Roberto werkte een goede voorzet van Alejandro Baldé binnen. Maar het was nog niet voorbij in Granada. Zaragoza was dicht bij zijn derde doelpunt, maar zijn harde schot spatte uiteen op de paal. In blessuretijd dacht João Félix zelfs de winnende treffer te maken, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd tussen Granada en Barça in een 2-2 gelijkspel. Hierdoor staat Barcelona op de derde plaats in de competitie, met vier punten minder dan aartsrivaal en koploper Real Madrid.