×
Home Nieuws Livescore

Ajax houdt vast aan Steijn ondanks slechte seizoenstart

Ajax houdt vast aan Steijn ondanks slechte seizoenstart
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 20:49 uur

Ajax houdt vast aan trainer Maurice Steijn, ondanks de teleurstellende prestaties van het team. Het Algemeen Dagblad meldt dat de clubleiding geen plannen heeft om Steijn op korte termijn te ontslaan. Hoewel Ajax momenteel op de zestiende plaats staat in de Eredivisie en nog geen enkele wedstrijd heeft gewonnen in de Europa League, krijgt Steijn nog steeds het vertrouwen van de club.

Volgens het Algemeen Dagblad zal Steijn hoogstwaarschijnlijk ook de komende wedstrijd tegen FC Utrecht als trainer op de bank zitten. De clubleiding hoopt dat Steijn zichzelf en het team kan herpakken en de slechte seizoenstart kan ombuigen.

Steijn zelf heeft aangegeven niet van plan te zijn om op te stappen, ondanks de druk die op hem ligt. Het Algemeen Dagblad schrijft dat een trainerswissel op dit moment niet aan de orde is. Steijn heeft financiële redenen om aan te blijven, aangezien hij de kans op financiële onafhankelijkheid zou opofferen als hij zelf zou opstappen.

Intern wordt er op dit moment niet gesproken over een nieuwe trainer bij Ajax. Vorig jaar werd John Heitinga doorgeschoven als interim-trainer, maar dit zal nu niet gebeuren. Ook interim-algemeen directeur Jan van Halst heeft geen plannen om over zijn graf te regeren en zal in maart worden vervangen door Alex Kroes.

De achterstand op koploper PSV is inmiddels opgelopen tot dertien verliespunten. Het is onduidelijk of Steijn nog de volledige steun heeft van de spelersgroep. Steven Berghuis liet ruimte voor speculatie na de Klassieker, maar aanvoerder Steven Bergwijn heeft zich publiekelijk achter de trainer geschaard. Steijn zelf voelt nog steeds het vertrouwen vanuit de club.