Home Nieuws Livescore

Arsenal verslaat Manchester City in Premier League-kraker: 1-0!

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 19:57 uur

In een zinderende wedstrijd tussen twee titanen in de Premier League heeft Arsenal zichzelf naar de overwinning geknokt tegen regerend landskampioen Manchester City. Het was een ware kraker, waarin beide teams tot het uiterste gingen om de winst te behalen. Uiteindelijk was het Gabriel Martinelli die het verschil maakte met een laat doelpunt, waarmee de eindstand op 1-0 werd gezet.

Het Emirates Stadium was het toneel van deze topwedstrijd tussen Arsenal en Manchester City, de nummers één en twee van het vorige seizoen. Ondanks de overvloed aan kwaliteit op het veld, lukte het beide teams niet om veel kansen te creëren. Dit kan te maken hebben met het feit dat de managers, Mikel Arteta en Pep Guardiola, elkaar door en door kennen en daardoor goed op elkaar ingespeeld zijn.

In de openingsfase kreeg Nathan Aké een uitgelezen kans om de score te openen, maar helaas stond zijn vizier niet op scherp. Een inzet van Josko Gvardiol werd van de lijn gehaald en Aké schoot de bal vervolgens hoog over. Het was duidelijk dat beide teams er alles aan deden om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Het gespreksonderwerp van de eerste helft was de dubbele overtreding van Mateo Kovacic, die ontsnapte aan een rode kaart. Eerst plantte hij zijn noppen in de enkel van Martin Odegaard, wat resulteerde in een gele kaart. Vervolgens werd ook Declan Rice het slachtoffer van een overtreding van Kovacic, maar tot verbazing van velen werd hier geen kaart voor gegeven. Opvallend genoeg dacht de VAR wel aan een rode kaart bij de tackle op Odegaard.

Kort na rust leek City op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Rico Lewis werd afgekeurd vanwege een overtreding. Ondanks deze tegenslag wist Arsenal uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen. In de 86ste minuut maakte Gabriel Martinelli zichzelf onsterfelijk door het winnende doelpunt te scoren. Met deze overwinning staat Arsenal nu samen met aartsrivaal Tottenham Hotspur aan kop van de Premier League, met twintig punten. Manchester City volgt op de derde plaats met twee punten minder.

Deze overwinning van Arsenal is extra bijzonder, aangezien de laatste twaalf edities van Arsenal - Manchester City allemaal in het voordeel van de laatstgenoemde eindigden. Maar zondagavond was het eindelijk de beurt aan Arsenal om de overwinning op te eisen en daarmee een einde te maken aan deze reeks. Een prestatie om trots op te zijn voor de spelers en fans van Arsenal.