Home Livescore

Bayern München verliest koppositie, maar boekt overwinning op Freiburg

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 19:49 uur

Een oppermachtig Bayern München heeft zijn leidende positie in Duitsland moeten afstaan, maar heeft wel een glansrijke overwinning behaald op SC Freiburg. In de eerste helft wist de recordkampioen de wedstrijd al volledig naar zijn hand te zetten.

Zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt, maar met Noussair Mazraoui in de basis, betrad Bayern het veld tegen Freiburg. Vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van trainer Thomas Tuchel oppermachtig in eigen stadion. Dit resulteerde al snel in doelpunten: na twaalf minuten wist Kingsley Coman een prachtige treffer te maken, die eigenlijk als een voorzet bedoeld was. Een kwartier later voegde Leroy Sané zich ook bij de doelpuntenmakers, nadat hij zelf de aanval had opgezet.

Bayern bleef daarna de bovenliggende partij en gaf geen enkele kans weg. Freiburg hield echter stand en wist het doel met discipline en een beetje geluk schoon te houden. Na ongeveer zeventig minuten leek Tuchel te beseffen dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen. Hij besloot onder andere Harry Kane naar de kant te halen. De coach kreeg gelijk: in de slotfase bepaalde Coman zelfs de eindstand op 3-0, met zijn tweede doelpunt van de avond.

Hierdoor staat de Duitse kampioen nu op de derde plaats in de Bundesliga, achter verrassende teams als Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. De afgelopen weken heeft Bayern echter minder overtuigend gespeeld en heeft het meerdere punten laten liggen.