×

Royal Antwerp herpakt zich met overtuigende 4-1 zege Liverpool verspeelt kostbare punten tegen Brighton & Hove Albion Frimpong leidt Bayer Leverkusen naar koppositie in Bundesliga

Royal Antwerp herpakt zich met overtuigende 4-1 zege
Liverpool verspeelt kostbare punten tegen Brighton & Hove Albion
Frimpong leidt Bayer Leverkusen naar koppositie in Bundesliga
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 19:17 uur

Koninklijk Antwerpen heeft de smaak van de overwinning weer te pakken, terwijl Liverpool afgelopen zondag kostbaar puntenverlies heeft geleden tegen Brighton & Hove Albion, de tegenstander van Ajax. De twee teams met een Nederlandse invloed speelden uiteindelijk gelijk met een score van 2-2. Ondertussen gaat Jeremie Frimpong met Bayer Leverkusen aan de leiding in de Bundesliga na een overtuigende overwinning.

Antwerpen - KAS Eupen 4-1

Het team van Mark van Bommel had een matige reeks in België. Antwerpen speelde drie keer op rij gelijk in de competitie en leed ook twee nederlagen in de Champions League. Nu weet Antwerpen echter weer hoe het is om te winnen. Op zondag won het team van Van Bommel met 4-1 van KAS Eupen. Gyrano Kerk gaf een goede assist bij het vierde doelpunt. Door deze overwinning staat Antwerpen nu op de vierde plaats in de Belgische competitie.

Brighton - Liverpool 2-2

Met Virgil van Dijk in de basis, Ryan Gravenberch op de bank en zonder de geblesseerde Cody Gakpo trad Liverpool aan tegen Brighton, waar Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke speelden. Na twintig minuten stond Liverpool al op achterstand: Simon Adingra wist te scoren toen Alexis Mac Allister in de problemen kwam na een pass van Van Dijk.

Maar vlak voor rust herstelde Liverpool de orde door twee doelpunten van Mohamed Salah. In de tweede helft kreeg invaller Gravenberch zelfs een grote kans op 1-3, maar van dichtbij raakte de Nederlander de lat. Daardoor is het extra zuur voor Liverpool dat Brighton uiteindelijk gelijkmaakte. Hierdoor verliest het team van Jurgen Klopp punten en blijft het op de vierde plaats steken.

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 3-0

Leverkusen mag zich nu de koploper van Duitsland noemen na een overwinning op Köln. Het team van trainer Xabi Alonso speelde een sterke wedstrijd, waarin Jeremie Frimpong ook een hoofdrol speelde. De verdediger, die zich maandag bij het Nederlands elftal mag melden, was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt. Hij werkte de bal binnen na een harde voorzet van Alex Grimaldo.