×
Home Nieuws Livescore

Taylor teleurgesteld na nederlaag Ajax tegen AZ, maar blijft hoopvol

Taylor teleurgesteld na nederlaag Ajax tegen AZ, maar blijft hoopvol
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 18:33 uur

Ajax-middenvelder Kenneth Taylor is duidelijk teleurgesteld na de nederlaag tegen AZ. Hij constateert dat hij en zijn teamgenoten niet altijd even goed meeverdedigen als bij Feyenoord, maar hij blijft hoopvol op een positieve wending.

Na de 1-2 nederlaag tegen AZ staat Ajax momenteel op de zestiende plaats. Taylor geeft in eerste instantie een korte analyse van de wedstrijd. "Niet goed genoeg, opnieuw. We hebben gewoon slecht gespeeld, punt", zegt hij voor de camera van ESPN. Jordy Clasie merkt op dat de ruimtes die Ajax laat, soms wel erg groot zijn. Taylor kan zich daar wel in vinden. "Dat voelen wij ook. Het is behoorlijk zwaar, ja."

"Ik moet er gewoon altijd voor zorgen dat ik volledig meeverdedig", vervolgt Taylor. "Soms is dat misschien onmogelijk, maar dan moet ik het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken. Ik probeer er alles aan te doen om het tij te keren: mijn teamgenoten aansturen, zelf beter presteren... Maar vandaag is dat zeker niet gelukt." Vervolgens wordt Taylor geconfronteerd met het feit dat de spelers van Feyenoord vaak wel volledig meeverdedigen, terwijl dat bij Ajax minder gebeurt. "Dat klopt, daar heb ik geen verdere verklaring voor. Misschien heeft het inderdaad te maken met de immense druk bij ons, maar het zou altijd moeten gebeuren."

Toch blijft het jeugdproduct van Ajax hoopvol over een mogelijke ommekeer. "Ik ben iemand die altijd perspectief ziet, hoop heeft en behoudt. We moeten er gewoon voor zorgen dat we hier zo snel mogelijk uitkomen. Het is nu even vervelend, maar het enige wat we kunnen doen is alles geven en niet bij de pakken neerzitten. Dan zullen we vanzelf weer stijgen."