×
Home Nieuws Livescore

Steijn vol vertrouwen: Ommekeer bij Ajax gaat ons lukken!

Steijn vol vertrouwen: Ommekeer bij Ajax gaat ons lukken!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 18:09 uur

In een verrassende wending van gebeurtenissen blijkt Maurice Steijn, de trainer van Ajax, nog steeds vol vertrouwen te zijn dat hij en zijn staf de club uit de huidige malaise kunnen helpen. Ondanks de teleurstellende prestaties van het team, is Steijn vastberaden om de situatie te keren.

Na de recente nederlaag van Ajax tegen AZ met 1-2, waarbij de club slechts één van de eerste zes Eredivisie-wedstrijden heeft gewonnen, gaf Steijn toe dat hij soms tijdens de wedstrijden verbaasd is over wat er allemaal gebeurt. Hij benadrukte dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt, maar dat deze niet altijd worden nagekomen. Het gebrek aan consistentie en vertrouwen speelt de ploeg parten in deze moeilijke periode.

Steijn erkende dat er bepaalde aspecten zijn waarop het team moet verbeteren, zoals het volgen van tegenstanders in het strafschopgebied. Hij verwees naar momenten in eerdere wedstrijden tegen RKC en AEK waarop het team deze afspraken niet nakwam. Desondanks blijft Steijn optimistisch en gelooft hij dat hij samen met zijn staf de situatie kan omdraaien.

De trainer benadrukte ook de goede sfeer binnen de spelersgroep en prees de inzet van spelers zoals Bergwijn, die zelfs na 95 minuten nog sprintte om de bal terug te halen. Hoewel er zeker ruimte is voor verbetering op het gebied van kwaliteit, ziet Steijn in ieder geval de spirit en het doorzettingsvermogen in het team.

Wat betreft zijn positie en mogelijke gesprekken met Louis van Gaal, hield Steijn zijn kaarten dicht tegen de borst. Hij gaf aan dat hij de inhoud van deze gesprekken privé wil houden en dat hij zich volledig zal blijven inzetten om het team en de club weer naar de top te brengen.

Ondanks de uitdagende omstandigheden blijft Steijn vastberaden en gelooft hij in een ommekeer voor Ajax. Zijn vertrouwen in het vermogen van de staf om de club weer op de rails te krijgen, blijft onwankelbaar. Het is duidelijk dat Steijn vastbesloten is om alles te geven en de club naar succes te leiden.