×
Home Nieuws Livescore

Kwakman verbaasd over gebrek aan aanvallende impulsen bij Ajax

Kwakman verbaasd over gebrek aan aanvallende impulsen bij Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 17:49 uur

In een verrassende wending zag Kees Kwakman gisteravond een teleurstellend Ajax met 1-2 verliezen van AZ in hun eigen stadion. De Amsterdammers waren voetballend machteloos en Kwakman kon zijn verbazing niet verbergen toen hij voor de camera van ESPN zijn mening gaf over het gebrek aan aanvallende impulsen. Hij richtte zich specifiek op de nieuwkomer Georges Mikautadze, die deze zomer voor een duizelingwekkend bedrag van zestien miljoen euro overkwam van FC Metz.

"Als je naar het balbezit kijkt, is het zo fragiel. Er is zo weinig beweging, zo weinig creativiteit", aldus de scherpe analist. "Zelfs de spelers die invallen, zoals Mikautadze, mijn hemel... Ik begrijp dat het niet helemaal eerlijk is om individuele spelers eruit te pikken, want het is ontzettend moeilijk om uit te blinken in een team dat totaal niet op elkaar is ingespeeld, dat totaal niet in vorm is. Dan kom je overal te laat en is het bijna onmogelijk om een fatsoenlijke combinatie te maken."

"Maar je mag toch wel af en toe iets zien van een speler", vervolgde Kwakman, terwijl hij Carlos Forbs als voorbeeld aanhaalde. "Forbs laat tenminste nog af en toe iets zien. Vandaag misschien niet, maar sommige spelers hebben echt nog helemaal niets laten zien."