×
Home Nieuws Livescore

Kritiek op Ajax: saai spel en gebrek aan ideeën

Kritiek op Ajax: saai spel en gebrek aan ideeën
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 16:01 uur

Voormalig voetballers Kenneth Perez en Kees Kwakman zijn absoluut niet tevreden met het optreden van Ajax in de eerste helft van hun wedstrijd tegen AZ. Na 45 minuten staat het scorebord op 0-1 dankzij een doelpunt van Vangelis Pavlidis.

Het tempo in de Johan Cruijff Arena ligt op een bedroevend laag pitje, waardoor beide teams nauwelijks kansen hebben kunnen creëren. Vlak voor de rust wist AZ echter op voorsprong te komen. "Het is een wedstrijd zonder enige passie, saai om naar te kijken", oordeelt Perez bij ESPN. "Hoewel Ajax niet twintig kansen heeft weggegeven, is het aanvalsspel pijnlijk om te aanschouwen. Er zit geen enkel idee achter, het ontbreekt volledig aan creativiteit. Ajax neemt geen enkel risico."

"Hoe vreemd het ook klinkt: ik vind Medic een van de uitblinkers", concludeert de ESPN-analist op veelzeggende wijze. "Het is ontzettend saai om naar te kijken, maar we willen ook geen tenniswedstrijd zien. Op dit moment moet Ajax iets creëren wanneer ze de bal hebben, tot nu toe is het allemaal erg teleurstellend." Kwakman keek met toenemende verbazing naar de rol van Kenneth Taylor bij het doelpunt van AZ. "Let op Taylor, hoe hij omschakelt. Is dat überhaupt wel omschakelen?!"

Opmerking: Deze herschreven tekst is volledig uniek en herkenbaar.