×
Home Nieuws Livescore

Lege stoeltjes in Johan Cruijff ArenA zorgen voor ophef

Lege stoeltjes in Johan Cruijff ArenA zorgen voor ophef
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 15:49 uur

Het stadion van Ajax, de Johan Cruijff ArenA, is volledig uitverkocht voor het spannende duel tegen AZ. Echter, bij aankomst in het stadion valt het gelijk op dat er genoeg lege stoeltjes te zien zijn. Dit zorgt voor de nodige frustratie bij de supportersvereniging.

Het officiële Twitter-account van supportersvereniging Ajax Life, beter bekend als X, merkt op: "Toch wel wat lege stoeltjes te zien. Dat vinden we jammer, in goede en slechte tijden toch?" Ook andere fans reageren op deze constatering. Een fan oppert dat de lege stoeltjes wellicht te maken hebben met de angst voor chaos buiten het stadion na de wedstrijd. Daarnaast wordt er kritiek geuit op het ticketbeleid van Ajax.

Opvallend genoeg lijkt de F-Side, de fanatieke aanhang van Ajax, wel redelijk vol te zitten. Deze groep supporters staat erom bekend dat ze regelmatig voor vuurwerk zorgen. Dit was ook het geval tijdens de Klassieker tegen Feyenoord, waarbij de wedstrijd in eerste instantie werd gestaakt. Later werd ook nog de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA vernield door een deel van de Ajax-fans. Via X en andere media heeft de F-Side laten weten dat ze eisen dat Maurits Hendriks, Jan van Halst en twee rvc-leden vertrekken.

Al met al is het dus een opmerkelijke situatie in de Johan Cruijff ArenA. Ondanks dat het stadion officieel uitverkocht is, zijn er genoeg lege stoeltjes te zien. Dit zorgt voor teleurstelling bij de supportersvereniging en er wordt kritiek geuit op het ticketbeleid van Ajax. Daarnaast blijft de F-Side voor opschudding zorgen met hun vuurwerkacties en eisen zij het vertrek van enkele belangrijke personen binnen de club.