×
Home Nieuws Livescore

PSV-trainer Bosz vol lof over fenomenale spits Luuk de Jong

PSV-trainer Bosz vol lof over fenomenale spits Luuk de Jong
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 12:49 uur

Peter Bosz is extatisch over de aanwezigheid van Luuk de Jong als spits bij PSV. De coach van de Eindhovenaren prijst de ongeëvenaarde kracht van zijn aanvoerder, maar benadrukt ook andere belangrijke kwaliteiten.

"In hoeverre hij in de lucht te verdedigen is, kan ik niet zeggen, maar ik weet wel dat Luuk een fenomeen is op dat gebied", begint Bosz enthousiast in een interview met Voetbal International. "Maar dat is hij zeker niet alleen met zijn hoofd. Koppen is absoluut een van zijn sterke punten, maar zijn techniek is dat evenzeer. Zijn eerste aanname is vrijwel altijd perfect, en dat voor zo'n grote, fysieke speler. Het feit dat hier niet veel over gesproken wordt, komt doordat het er bij hem niet altijd even sierlijk uitziet."

"Ik let op zijn aanname en hoe hij de bal kaatst. Dat is vrijwel altijd uitstekend uitgevoerd. Voor mij is dat techniek, niet of je de bal in je nek kunt leggen. Bij Luuk springen de ballen niet van zijn voeten", vervolgt Bosz, die De Jong ook prijst als het gaat om verdedigen. "Als je ziet hoe hij de bal vasthoudt, hoe hij druk zet, de doelpunten die hij maakt, dan is Luuk op dit moment absoluut in topvorm bij ons."

PSV gaat zondag op bezoek bij Sparta. De wedstrijd op Het Kasteel begint om 16.45 uur.