×
Home Nieuws Livescore

Excelsior-trainer enthousiast over 'Noa Lang-achtige' Driouech

Excelsior-trainer enthousiast over 'Noa Lang-achtige' Driouech
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 12:17 uur

Marinus Dijkhuizen, de coach van Excelsior, is dolgelukkig met de aanwezigheid van Couhaib Driouech in zijn team. Tijdens een gesprek met Hans Kraay junior, een bekende voetbalverslaggever, wordt de 21-jarige linksbuiten zelfs vergeleken met de getalenteerde Noa Lang.

Kraay deelt zijn enthousiasme over Driouech tijdens een uitzending van Goedemorgen Eredivisie. "Laten we niet overdrijven, maar ik zie soms wel een vleugje Noa Lang in hem", vertelt de gepassioneerde ESPN-verslaggever. "Hij heeft dat vermogen om tussen de linies te spelen en te dribbelen."

Dijkhuizen reageert bescheiden op de vergelijking en geeft toe dat Noa Lang misschien nog iets beter is. "Maar zeker, hij heeft ook die dynamiek en dreiging", voegt de Excelsior-trainer eraan toe. Hij erkent dat Driouech de vrijheid krijgt om zijn spel te spelen en niet vastgeplakt staat aan de zijlijn. "Hij heeft die vrijheid. Er kan altijd iets gebeuren, zelfs als hij niet goed in de wedstrijd zit."

De trainer verwacht dat Driouech in de toekomst een mooie transfer kan maken. De jonge aanvaller heeft nog een contract tot medio 2025 bij Excelsior. "Hij kwam drie jaar geleden over van het tweede elftal van sc Heerenveen. Destijds was Couhaib vooral bekend om zijn snelheid. Maar hij is steeds beter geworden en past perfect bij het moderne voetbal vanwege zijn dynamiek. Couhaib is sterk in de aanval, maar ook bereid om de nodige verdedigende meters te maken."

Hierdoor wordt Driouech steeds interessanter voor andere clubs in de Eredivisie. "Hij begint een zeer interessante speler te worden, dat merk je ook aan de belangstelling rondom hem", voorspelt Dijkhuizen. "Hij zal zich binnenkort aansluiten bij de beloften van Marokko. Ik verwacht dat verschillende clubs aan het einde van het seizoen op hem zullen bieden."