×
Home Nieuws Livescore

Jay Gorter verbijstert Ajax-fans met Instagram-redding en stilgebaar

Jay Gorter verbijstert Ajax-fans met Instagram-redding en stilgebaar
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 08:33 uur

Jay Gorter, de doelman van Ajax, heeft voor opschudding gezorgd onder de supporters van de club met een opmerkelijke Instagram-story. Hij plaatste een foto van een spectaculaire redding die hij maakte tijdens de wedstrijd tegen AEK Athene. Met deze post leek Gorter zijn criticasters de mond te willen snoeren.

Hoewel Ajax donderdag gelijk speelde tegen AEK, had de wedstrijd ook zomaar verloren kunnen worden. In de slotfase wist Gorter een poging van Jens Jønsson te stoppen, waardoor Ajax toch nog een punt overhield aan het duel. Later plaatste Gorter de afbeelding van deze redding op zijn Instagram, vergezeld met een knipoog-emoji en een stilgebaar.

Op X, voorheen bekend als Twitter, heeft de post van Gorter veel reacties losgemaakt onder de Ajax-fans. Sommige teksten luiden als volgt: 'wat een kleuter' en 'het is gewoon toeval dat de bal tegen hem aan kwam'. Ondertussen maakt Diant Ramaj, die afgelopen zomer overkwam van Eintracht Frankfurt, indruk bij Jong Ajax. Trainer Dave Vos vertelde onlangs bij ESPN: "Hij heeft een geweldige trap, maar ik vind hem ook een zeer complete keeper."

Ajax bevindt zich momenteel op de vijftiende plaats in de Eredivisie en heeft sinds 24 augustus geen wedstrijd meer gewonnen. Desondanks lijkt Gorter met zijn ene redding te willen benadrukken dat iedereen zijn mond moet houden.