×
Home Nieuws Livescore

Micky van de Ven straalt na lovende kritieken en winnend doelpunt

Micky van de Ven straalt na lovende kritieken en winnend doelpunt
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 17:49 uur

Jonge Nederlandse voetballer verovert Engelse harten na indrukwekkende prestatie

Na een sensationele wedstrijd tegen Luton Town, waarin hij de enige goal maakte, wordt Tottenham Hotspur-verdediger Micky van de Ven overladen met lof. Diverse Engelse media zijn vol lof over de Nederlander, die niets dan hoge cijfers ontvangt voor zijn optreden.

Spurs had het moeilijk tegen Luton, vooral nadat Yves Bissouma een rode kaart kreeg en ze met tien man verder moesten. Maar kort na de rust wist Van de Ven alert de enige goal van de wedstrijd te scoren. Dit was tevens zijn eerste doelpunt voor Spurs. Sky Sports beloont hem met een 9.

Ook The Evening Standard is lyrisch. "Hij was comfortabel aan de bal en maakte het winnende doelpunt", aldus het Engelse medium, dat hem beloont met een 8. FootballLondon doet er nog een schepje bovenop. "Hij verdedigde uitstekend in de eerste helft en maakte zijn eerste goal voor de club. Zelfs later in de wedstrijd, toen Luton probeerde door de Spurs-verdediging te breken, stond hij fantastisch zijn mannetje." Ook 90min geeft de voormalige FC Volendam-verdediger een 9 en noemt hem "een van de beste zomerse aanwinsten".

Na de overwinning, waardoor Spurs nu de koploper van de Premier League is, werd Van de Ven toegezongen door de meegereisde fans uit Noord-Londen. Binnenkort zal hij zich melden in Zeist, waar het Nederlands elftal zich zal voorbereiden op de wedstrijden tegen Griekenland en Frankrijk.