×
Home Livescore

Xavi: Frenkie de Jong toont de eisen van Barça

Xavi: Frenkie de Jong toont de eisen van Barça
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 16:40 uur

FC Barcelona-trainer Xavi heeft zijn bewondering uitgesproken voor de kwaliteiten van Frenkie de Jong, die hij beschouwt als een van de beste middenvelders ter wereld. Xavi benadrukte tijdens een persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Granada dat Barça bekend staat als de meest veeleisende club ter wereld.

Volgens Xavi wordt bij Barcelona alles altijd ondergewaardeerd. Een speler die normaal gesproken een acht zou krijgen, wordt hier beoordeeld met een zes. Dit vereist een enorme mentale kracht van spelers die naar Barcelona komen, aldus de trainer.

Om zijn punt kracht bij te zetten, noemde Xavi Frenkie de Jong als voorbeeld. Ondanks dat De Jong wordt beschouwd als een van de beste middenvelders ter wereld, wordt hij soms nog bekritiseerd. Xavi benadrukte dat dit de norm is bij Barcelona en dat spelers zich hiervan bewust moeten zijn.

Helaas zal De Jong vanwege een enkelblessure niet kunnen spelen tegen Granada. Daarnaast zal hij ook afwezig zijn tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Griekenland.