Home Nieuws Livescore

Van de Ven bezorgt Spurs koppositie met enige goal

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 15:32 uur

In een zinderende wedstrijd tussen Luton Town en Tottenham Hotspur wist Micky van de Ven de enige treffer van de middag te maken. Met deze belangrijke goal zet de ploeg van trainer Ange Postecoglou, die momenteel uitstekend presteert in Noord-Londen, zich voorlopig aan de top van de Premier League.

Na de overwinning van vorige week op Liverpool (2-1) hoopten de Spurs op een passend vervolg tegen promovendus Luton. Nederlanders Tahith Chong en Tim Krul zaten op de bank bij Luton, terwijl Van de Ven uiteraard een basisplaats had. In de eerste helft kreeg Tottenham enkele grote kansen, maar Richarlison slaagde er niet in om van dichtbij te scoren. Vlak voor rust leek Tom Lockyer Luton op voorsprong te zetten, maar de VAR keurde de treffer uiteindelijk af.

Tegen het einde van de eerste helft moest Tottenham verder met tien man, nadat Yves Bissouma zijn tweede gele kaart ontving. Ondanks het numerieke nadeel wist de ploeg van Postecoglou toch op voorsprong te komen. Van de Ven scoorde op aangeven van James Maddison. Dit was zijn eerste doelpunt voor de Spurs sinds zijn overstap van VfL Wolfsburg afgelopen zomer.

Luton slaagde er niet in om in de rest van de wedstrijd op gelijke hoogte te komen. Met deze nieuwe overwinning gaat Tottenham voorlopig aan kop in de Premier League met twintig punten uit acht wedstrijden. Naaste achtervolger Manchester City heeft twee punten minder en speelt zondag een uitwedstrijd tegen Arsenal.