×
Home Nieuws Livescore

Provocatie Kevin van Veen na duel NAC en FC Groningen blijft ophef veroorzaken

Provocatie Kevin van Veen na duel NAC en FC Groningen blijft ophef veroorzaken
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 15:16 uur

Ophef na incident tussen NAC en FC Groningen

Het incident tussen Kevin van Veen en de harde kern van NAC blijft de gemoederen bezighouden. De spits van FC Groningen reageerde woedend op het statement dat de clubraad van NAC naar buiten bracht.

Tijdens de wedstrijd op vrijdagavond maakte Van Veen de gelijkmaker uit een vrije trap. Vervolgens zocht hij de harde kern van NAC op, wat resulteerde in een bierdouche en een tijdelijke onderbreking van het duel. Na afloop bij ESPN vertelde Van Veen: "Ik hou wel van emotie, maar er zitten daar volwassen mannen met kinderen, die mijn dochter het k-woord toewensen. Mijn dochter is nog niet eens geboren en ze wordt al bedreigd."

Een dag later bracht de clubraad van NAC een statement naar buiten waarin ze opriepen tot een onderzoek naar de berichten en de mogelijke betrokkenheid van NAC-supporters. Ze benadrukten ook dat als de beschuldigingen ongegrond blijken te zijn, er excuses verwacht worden.

Dit statement zorgde voor nog meer woede bij Van Veen. Op social media uitte hij zijn frustratie: "Denken dat je met alles weg kunt komen... triest diep triest!!!!!!!!!! Is gewoon normaal in Nederland zo te zien? Ga aub een eind fietsen met je 'clubraad'."

Van Veen liet ook weten dat hij de beelden van de veiligheidscamera's wil bekijken, met name van het publiek achter de dug-out. Hij beschuldigde hen van provocerende gebaren en bedreigingen. Hij sloot zijn bericht af met de woorden: "Als ik volgende week weer tegen jullie zou spelen, juich ik precies hetzelfde."

Het incident tussen Van Veen en de harde kern van NAC heeft geleid tot een verhitte discussie en roept vragen op over de veiligheid en het gedrag van supporters. Het is afwachten hoe de betrokken partijen hiermee om zullen gaan en of er verdere maatregelen genomen zullen worden.