×
Home Nieuws Livescore

Real Madrid ontslaat jeugdtrainer om liefdesbrief aan Barcelona

Real Madrid ontslaat jeugdtrainer om liefdesbrief aan Barcelona
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 12:49 uur

Real Madrid heeft onlangs een opmerkelijke beslissing genomen door jeugdtrainer Adrià Díaz per direct te ontslaan. De reden achter deze abrupte actie is ronduit bijzonder te noemen: de club kwam erachter dat Díaz een dankbrief had gestuurd naar FC Barcelona, waar hij eerder werkzaam was in de jeugdopleiding.

Díaz begon in augustus als assistent-coach bij de Juvenil C, het O17-team van Real Madrid. Echter, zijn tijd bij de club was van korte duur. Na slechts enkele maanden werd hij ontslagen vanwege een liefdevolle boodschap die hij aan zijn voormalige club Barcelona had gestuurd, zo meldt het betrouwbare medium Relevo.

Tussen 2015 en 2019 was Díaz werkzaam in de jeugdopleiding van Barcelona. Bij zijn vertrek uit de club uitte hij zijn dankbaarheid in een afscheidsbrief, waarin hij Barcelona onder andere omschreef als 'de club van mijn dromen' en 'de club van mijn leven'. Bij zijn overstap naar de aartsrivaal verwijderde hij deze boodschap, hoewel het al vier jaar geleden was.

Díaz dacht dat hij hiermee mogelijke onrust kon voorkomen, maar het bericht verspreidde zich al snel via sociale media en bereikte uiteindelijk ook Real Madrid. Manu Fernández, hoofd jeugdopleiding van De Koninklijke, vond dit voldoende reden om Díaz na slechts twee maanden te ontslaan.