×
Home Livescore

Joey Veerman vervangt geblesseerde Frenkie de Jong bij Oranje

Joey Veerman vervangt geblesseerde Frenkie de Jong bij Oranje
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 12:16 uur

Joris Veerman zal op 13 en 16 oktober de kleuren van Nederland verdedigen in de wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland. Een onfortuinlijke blessure van Frenkie de Jong opent de deur voor de Volendammer om de rol van de Barcelona-middenvelder op zich te nemen.

In een exclusief interview met Voetbal International bespreekt Veerman het wegvallen van De Jong en de kansen die dit met zich meebrengt voor Oranje. "Een basisplaats? Dat is altijd afwachten. Ik hoop het natuurlijk wel. Er zijn genoeg andere middenvelders die op die positie hebben gespeeld, dus we zullen zien. Ik ga mijn uiterste best doen tijdens de trainingen en dan hoop ik op het beste."

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdag de namen bekendgemaakt van de spelers die hij meeneemt voor deze twee belangrijke interlands, en Veerman is daarbij. Koeman heeft flink moeten puzzelen vanwege blessures bij onder andere De Jong, Cody Gakpo, Memphis Depay, Matthijs de Ligt en Sven Botman.

Het Nederlands elftal heeft de mogelijkheid om goede zaken te doen in de EK-kwalificatie door in ieder geval van Griekenland te winnen. Naast Veerman zijn ook Steven Berghuis (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Xavi Simons (RB Leipzig) en Mats Wieffer (Feyenoord) geselecteerd.