×
Home Nieuws Livescore

VAR-communicatie aangepast na blunder: Liverpool moet het doen met protocollen

VAR-communicatie aangepast na blunder: Liverpool moet het doen met protocollen
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 11:33 uur

De omstreden goal van Luis Díaz in de wedstrijd tussen Liverpool FC en Tottenham Hotspur heeft een revolutie teweeggebracht bij de VAR in de Premier League. Vanaf nu gelden er nieuwe en duidelijkere protocollen om dergelijke arbitrale blunders in de toekomst te voorkomen.

Volgens betrouwbare bronnen zijn er vanaf dit weekend strengere regels van kracht met betrekking tot de communicatie tussen de scheidsrechter en het VAR-team. Op 30 september werd de goal van Díaz onterecht afgekeurd vanwege een misverstand tussen beide partijen. Liverpool heeft aangedrongen op een herkansing van de wedstrijd om competitievervalsing te voorkomen, maar voorlopig moeten "The Reds" het doen met de verbeterde protocollen.

De aangescherpte regels zijn bedoeld om "de communicatie tussen de scheidsrechter en het VAR-team bij beslissingen op het veld te verbeteren". Daarnaast zal de VAR nu bevestigen welk besluit de scheidsrechter neemt voordat een check wordt afgerond. Liverpool heeft na de wedstrijd de audio-opnames van de VAR opgevraagd om te achterhalen wat er precies is misgegaan.

De VAR dacht dat de goal was goedgekeurd door de scheidsrechter en stemde daarmee in. "Controle voltooid, controle voltooid. Het is prima, perfect. Klaar", was te horen. Het probleem was echter dat er op het veld voor buitenspel was gevlagd. "Goed gewerkt, jongens", waren de laatste woorden van scheidsrechter Simon Hooper, die achteraf pijnlijk bleken te zijn.