×
Home Nieuws Livescore

FC Utrecht zakt naar laatste plaats: Zuidam onder vuur

FC Utrecht zakt naar laatste plaats: Zuidam onder vuur
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 10:17 uur

Na de teleurstellende nederlaag van FC Utrecht tegen FC Volendam, worden de schijnwerpers nu volledig gericht op Jordy Zuidam. De Domstedelingen zijn afgezakt naar de onderste plek in de Eredivisie en volgens het Algemeen Dagblad zal dit hoogstwaarschijnlijk niet zonder gevolgen blijven voor de technisch directeur.

Volgens de krant is de rode kaart van Nick Viergever of de gemiste kans van Mats Seuntjens in de slotfase van het duel met Volendam niet de enige reden dat FC Utrecht nu de hekkensluiter is. "Dat zou te simpel zijn. De nederlaag past simpelweg in een patroon dat al veel langer zichtbaar is. Deze selectie, zoals eerder geschreven, is gewoon niet in balans", aldus het harde oordeel.

"Er is geen scorende spits meer sinds het vertrek van Tasos Douvikas, de verdediging maakt bovengemiddeld veel fouten. En de status van FC Buitenkansje is al vaker vastgesteld. Spelers worden binnengehaald alsof ze de nieuwe Lionel Messi zijn, terwijl ze in werkelijkheid hooguit een Rick Platvoet zijn", vervolgt het AD, dat weet dat Zuidam niet buiten schot zal blijven. "Hoewel je je af kunt vragen hoeveel invloed hij daadwerkelijk heeft, is hij nu ook de terechte zondebok. Mede omdat Zuidam en zijn baas Frans van Seumeren over het algemeen weinig geduld hebben met de trainers die de afgelopen jaren zijn gekomen en gegaan."

De druk op Zuidam zal alleen maar toenemen door de slechte prestaties van Utrecht. "Het is simpelweg onacceptabel dat een club met de zesde begroting nu op weg lijkt te zijn naar de Keuken Kampioen Divisie. Dit kan bijna niet zonder gevolgen blijven."