×
Home Nieuws Livescore

Noa Lang: Exceptioneel talent bij PSV, lovende woorden van Vink

Noa Lang: Exceptioneel talent bij PSV, lovende woorden van Vink
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 09:25 uur

Voetbalanalist Marciano Vink is deze week vol lof over de prestaties van Noa Lang tijdens het Champions League-duel tussen PSV en Sevilla. Vink noemt de 24-jarige aanvaller 'exceptioneel' en is onder de indruk van zijn spel. Lang werd zelfs uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Vink begint zijn betoog met een verwijzing naar Lang's tijd bij Club Brugge. "In Belgiƫ, met name in en rond Brugge, zijn ze dol op Noa Lang", zegt Vink. "We hoorden vaak over de excessen, de dingen die hij buiten het voetbal deed. Daar kon je een mening over hebben. Toen hij terugkwam naar Nederland, vroeg iedereen zich af of hij het bij PSV zou laten zien. We waren natuurlijk gewend aan Xavi Simons, die een belangrijk wapen was voor PSV."

"Noa Lang moest in de schoenen van Simons stappen en PSV leiden", vervolgt Vink bij Voetbalpraat. "En wat hij laat zien, vind ik echt buitengewoon." Daarnaast benadrukt Vink dat Lang voor slechts twaalf miljoen euro is aangetrokken, wat hij een koopje noemt. "Hij passeert tegenstanders met gemak. Kijk maar naar zijn dribbels, zelfs op hoge intensiteit. Zonder enige schroom of angst gaat hij de strijd aan met zijn tegenstanders. Navas, zijn directe tegenstander tegen Sevilla, had een slechte avond. Lang was zo dominant, ik heb er echt van genoten."

Vink is ook onder de indruk van de veelzijdigheid van Lang. De linksbuiten maakt regelmatig loopacties zonder bal en kan ook anderen diep sturen. "Hij heeft fantastische steekpasses. In de competitie zien we dat af en toe ook. Hij geeft dan een soort no-look balletje. Ik geniet er echt van. Dit soort spelers horen zeker thuis in de selectie van het Nederlands elftal."

Ook Wim Kieft, oud-spits en columnist bij De Telegraaf, is lovend over Lang. Hij vindt echter dat de voormalig Ajacied nog moet werken aan zijn rendement.