×
Home Nieuws Livescore

Ueda en Ono vergroten populariteit Feyenoord in Japan: 'Dat weet iedereen'

Ueda en Ono vergroten populariteit Feyenoord in Japan: 'Dat weet iedereen'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 7 augustus 2023 20:24 uur

Populariteit Feyenoord in Japan groeit dankzij Ueda en Ono: 'Algemeen bekend'

Ayase Ueda staat te popelen om zijn debuut te maken voor Feyenoord. Hoewel de Japanner nog officieel wacht op zijn werkvergunning, is hij fysiek helemaal klaar om als centrumspits te schitteren. Ueda kijkt er naar uit om zijn thuisland trots te maken vanuit Rotterdam.

"Ik ben me bewust van de verwachtingen en ik hoop dat ik snel de kans krijg om dat te laten zien", vertelt Ueda enthousiast aan Voetbal International. "Fysiek ben ik helemaal klaar om te spelen, ook al moet ik nog meetrainen en alles leren kennen. Het draait voornamelijk om de werkvergunning. Zodra die er is, ben ik er klaar voor. Ik kijk er ook naar uit om in De Kuip te spelen." Ueda maakte onlangs voor negen miljoen euro de overstap van Cercle Brugge naar Feyenoord.

Ueda was al bekend met Feyenoord dankzij de beroemde middenvelder Shinji Ono. In 2002 won Ono de UEFA Cup met de Rotterdammers. "Ik voelde me vereerd dat hij heeft meegewerkt aan het filmpje van mijn presentatie bij Feyenoord. Ono heeft hier de UEFA Cup gewonnen en ik zou ook graag zoiets willen bereiken, dat spreekt voor zich. Elke Japanner weet dat Ono bij Feyenoord heeft gespeeld."