×
Home Nieuws Livescore

Nederlandse begeleider Legia Warschau kraakt politie en AZ na ongeregeldheden

Nederlandse begeleider Legia Warschau kraakt politie en AZ na ongeregeldheden
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 07:49 uur

Een Nederlandse begeleider van een buitenlandse voetbalclub uit Warschau heeft kritiek geuit op het optreden van de politie en AZ na de onrustige gebeurtenissen rondom het AFAS Stadion. Tijdens de schermutselingen, waarbij twee spelers van de Poolse club werden gearresteerd, was de begeleider aanwezig.

Volgens de begeleider waren de klappen die vielen onnodig. Hij verklaarde tegenover het Noordhollands Dagblad dat de spelers van Legia Warschau na de verloren wedstrijd vol adrenaline zaten en dat de stewards er niet in slaagden de situatie te de-escaleren. Hij vindt het dan ook onterecht dat de spelers nu worden geassocieerd met de supporters die zich aan de andere kant van het stadion misdroegen.

De begeleider zag het misgaan toen de spelers van Legia Warschau in de gereedstaande bus wilden stappen. De AZ-stewards stonden dit echter niet toe en dwongen de spelers, staf en begeleiding om naar binnen te gaan vanwege een gevaarlijke situatie buiten het stadion. Volgens de begeleider was hier echter geen enkele basis voor. Op de parkeerplaats waar de bus stond, was het namelijk rustig. Desondanks werd de deur op slot gedaan en ontstond er een schermutseling in de gang, waarbij duwen en slaan plaatsvond.

De situatie escaleerde zelfs zo erg dat een veiligheidscoördinator van AZ tegen een muur werd geslagen. Hij liep hierbij een gebroken elleboog en een hersenschudding op. Daarnaast forceerden enkele spelers van Legia Warschau een toegangsdeur. Volgens de begeleider waren de stewards niet in staat om de situatie te de-escaleren. Uiteindelijk wist de hoofdtrainer van Legia, Kosta Runjaic, de gemoederen tot bedaren te brengen.

De begeleider zag ook dat de ME de bus blokkeerde nadat de spelers al waren ingestapt. Op dat moment stond de president en eigenaar van Legia Warschau op het punt om in te stappen, maar werd weggeduwd door een ME'er met zijn schild. Volgens de begeleider was dit ook onnodig, aangezien er geen enkele reden was om dit te doen. Uiteindelijk werden de twee spelers die betrokken zouden zijn bij de mishandeling van de veiligheidscoördinator gearresteerd en afgevoerd.

Inmiddels zijn Josué Pesqueira en Radovan Pankov weer op vrije voeten gesteld.