×
Home Nieuws Livescore

Bosz: Lozano's stroeve start bij PSV door late aansluiting

Bosz: Lozano's stroeve start bij PSV door late aansluiting
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 18:48 uur

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de spannende wedstrijd tussen PSV en Sparta, die komende zondag om 16:45 uur zal plaatsvinden, werd Peter Bosz geconfronteerd met vragen over de moeizame start van Hirving Lozano bij PSV en of het wennen is voor de Mexicaanse speler.

Bosz, altijd een meester in het ontwijken van directe antwoorden, gaf toe dat hij Lozano niet goed genoeg kent, zelfs niet vanuit zijn eerdere periode bij de club. Hij beschreef de aanvaller echter als een pure winnaar. "Wat ik net over Armel (Bella-Kotchap, red.) zei, geldt zeker ook voor Chucky. Ze zijn later bij ons gekomen en hebben daardoor een achterstand opgelopen. We hadden al een hele voorbereiding achter de rug toen Lozano uiteindelijk bij het team kwam. Dit heeft invloed gehad op zijn conditie en begrip van ons speelsysteem."

Bosz onthulde dat er veel gesprekken en trainingssessies zijn geweest om Lozano te laten wennen aan de speelstijl van het team. Echter, nu bevindt het team zich in een periode waarin ze twee wedstrijden per week spelen, waardoor er minder tijd is voor training. Dit maakt het voor spelers zoals Lozano extra lastig, omdat ze later zijn ingestroomd.

Om de nieuwkomers te ondersteunen, heeft het team geprobeerd om met behulp van beeldmateriaal de verwachtingen duidelijk te maken. Maar Bosz erkende dat dit voor spelers die later zijn aangesloten een uitdaging kan zijn.

Met deze verklaringen probeerde Bosz de druk op Lozano te verlichten en de fans gerust te stellen dat de Mexicaanse aanvaller nog steeds een belangrijke rol kan spelen in het team, ondanks zijn stroeve start.