×
Home Nieuws Livescore

Pogba positief getest op testosteron: jarenlange schorsing dreigt

Pogba positief getest op testosteron: jarenlange schorsing dreigt
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 15:09 uur

Voetbalster Paul Pogba betrapt op dopinggebruik

In een verrassende wending heeft voetballer Paul Pogba opnieuw positief getest op het gebruik van testosteron. De middenvelder van Juventus onderging een second opinion test om zijn onschuld te bewijzen, maar helaas voor hem heeft deze test hetzelfde resultaat opgeleverd. Dit meldt Sky Sport Italia. Als gevolg hiervan kan de Fransman een langdurige schorsing tegemoet zien.

Op 20 augustus werd Pogba voor het eerst betrapt op het gebruik van testosteron, na de uitwedstrijd tegen Udinese in de Serie A. Hoewel hij die wedstrijd niet speelde, werd zijn dopingtest positief bevonden. Drie weken geleden werd dit nieuws openbaar gemaakt en sindsdien traint Pogba niet meer mee met het team van Juventus en is zijn salaris bevroren.

Met de uitkomst van de second opinion test kan Pogba mogelijk een schorsing van meerdere jaren verwachten. Het opzettelijk gebruik van een verboden middel kan leiden tot een schorsing van vier jaar. Bij onopzettelijk gebruik geldt dezelfde straf, waardoor de vraag vooral is of de wereldkampioen van 2018 het middel met opzet heeft ingenomen. Daarnaast zou Pogba in aanmerking kunnen komen voor een halvering van de schorsing als hij schuld bekent. In september meldde La Gazzetta dello Sport dat de voormalige speler van Manchester United het middel tijdens een trainingskamp in de Verenigde Staten heeft gebruikt zonder dit te melden aan de medische staf van zijn club.

Pogba is een van de grootverdieners bij Juventus, waar hij jaarlijks zo'n tien miljoen euro verdient. Met zijn contract tot medio 2026 zou de club mogelijk dertig miljoen euro kunnen besparen door hem tijdens zijn schorsing slechts het minimumloon te betalen. Daarnaast behoudt Juventus de mogelijkheid om het contract te ontbinden als Pogba definitief schuldig wordt bevonden.